Taktik i sänka skepp


Sänka skepp är ett klassiskt sällskapsspel som vi alla tycker om men hur ska man vinna? Finns det någon vinnande taktik? Här ska vi förklara några olika taktiker man kan försöka fokusera kring för att göra det så svårt som möjligt för motståndaren, och öka chansen att vinna.

Placering av skepp

När man ska placera ut sina skepp finns det några trix och knep man kan använda sig av. Att placera två skepp i direkt anslutning till varandra kan vara ett knep. Genom att ställa ut sina skepp bredvid varandra kan man förvirra motspelaren när denne får en träff och börjar skjuta runt omkring. Träffarna blir då inte alltid sammanhängande och detta kan vara förvirrande.

Oförutsägbarhet

Om man placerar några skepp i ett hörn är det ganska förutsägbart att man har placerat något i det motsatta hörnet, och detta är något man ska försöka undvika. Det gäller att fokusera på att vara så oförutsägbar som möjligt och variera sättet man placerar ut sina skepp mellan varje omgång. Det gäller att ha lite tur i början så motståndaren inte får sig en träff direkt.

Leta efter skepp

När man ska leta efter den andres skepp gäller det att tänka till. Har man mött motspelaren förr kanske man kan ha en fördel av att veta hur denne brukar placera sina skepp, har man inte det måste man börja med chansningar. Till en början måste man alltid dra till med några chansningar men efter de första gissningarna kan man applicera lite taktik.En taktik man kan ha användning av är att använda sig av diagonala linjer. Man kan dela upp spelplanen i diagonala linjer i huvudet och lämna några rutor mellan dem beroende på vilka skepp man är ute efter. Genom att göra på detta vis kan man lyckas minska antalet skott man behöver göra för att hitta en träff. Även när man jagar skepp är det viktigt att vara oförutsägbar.